Innovatie & Strategie

Storage
geheugenchips

Samsung investeert miljarden in nieuwe chipfabrieken

Samsung steekt de komende jaren bijna 16 miljard euro in twee nieuwe chipfabrieken in Zuid-Korea.

4 juli 2017

Samsung steekt de komende jaren bijna 16 miljard euro in twee nieuwe chipfabrieken in Zuid-Korea.

Samsung steekt tot 2021 zo'n 20 biljoen Koreaanse won - omgerekend bijna 16 miljard euro - in twee nieuwe chipfabrieken in Zuid-Korea.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte vandaag bekend dat de eerste chips van de band zijn gerold in een nieuwe fabriek in de stad Pyeongtaek. De bouw van die fabriek kostte omgerekend zo'n 12 miljard euro. Het bedrijf verwacht dat investeringen in de fabriek de komende vier jaar zullen oplopen tot bijna het dubbele daarvan.

Samsung is bij het grote publiek vooral bekend van zijn smartphones en televisies, maar de chipdivisie levert toch echt de grootste bijdrage aan de winst van het concern. Vorig jaar was de chipdivisie goed voor bijna de helft van de totale operationele winst van Samsung, in het eerste kwartaal van 2017 was dit zelfs ruim driekwart.

In de nieuwe fabriek in Pyeongtaek maakt Samsung geheugenchips voor in onder meer smartphones. De vraag naar geheugenchips stijgt hard doordat er meer elektronica verkocht wordt voor opkomende technologieën als IoT (internet of things) en kunstmatige intelligentie. Daarnaast neemt de vraag naar geavanceerde elektronica vanuit de autobranche flink toe.

In een andere Zuid-Koreaanse stad steekt Samsung meer dan 4,5 miljard euro in het creëren van een chipfabriek die gebruikmaakt van 'extreem UV-licht' om chips te maken.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.