Beheer

Governance
Galaxy

Samsung geeft oude Galaxy's nieuw leven als IoT-sensor

Speciale Galaxy Upcycling at Home-update uitgebracht.

© Samsung
22 april 2021

Speciale Galaxy Upcycling at Home-update uitgebracht.

Samsung heeft gisteren een nieuwe loot aan zijn recycling-programma voor oude smartphones toegevoegd. Met een special software update krijgen de telefoons een nieuw leven, bijvoorbeeld als baby-monitor of lichtsensor.

Het gaat nog om een proef waar alleen klanten in Zuid-Korea, Amerika en Groot-Brittannië aan mee kunnen doen. De Galaxy Upcycling at Home update creëert nieuwe functies rond de sensoren in het toestel die doorgaans nog prima werken. Door de inzet van kunstmatige intelligentie kan de microfoon bijvoorbeeld heel goed sommige geluiden oppikken, zoals het huilen van een baby, het blaffen van een hond of een klop op de deur. Registreert het toestel het betreffende geluid, stuurt de oude telefoon een signaal naar de nieuwere smartphone van de gebruiker.

De gebruiker kan kiezen uit een reeks van nieuwe signaleringsfuncties die het oude toestel moet gaan uitvoeren. Die zijn te selecteren en configureren in de SmartThings Lab-app.

Zo kan de oude telefoon bijvoorbeeld ook als lichtsensor dienen. Via SmartThings kan dan als het donker wordt, het licht in de kamer automatisch aan doen of de TV aanzetten, alnaar gelang de ingestelde wensen van de gebruiker.

Efficiëntie omhoog

De software-update zorgt ook dat de oude smartphone extra zuinig met energie omspringt. De prestaties van de accu van zo'n toestel zijn doorgaans tijdens de paar jaar intensief gebruik afgenomen. Door alle functies die in het nieuwe leven van de oude telefoon niet meer worden gebruikt, ook echt uit te schakelen en de nieuwe functies zo energiezuinig mogelijk in te stellen, kan het toestel nog jaren mee als IoT-sensor.

De software-update is geschikt voor alle toestellen uit de Galaxy S, de Note en de Z smartphones die Samsung na 2018 uitbracht. Zij moeten bovendien zijn voorzien van Android versie 9 of hoger. Als de proeven succesvol verlopen, wil Samsung de Galaxy Upcycling at Home update geschikt maken voor meer toestellen en bovendien het aantal landen waar de update verkrijgbaar is uitbreiden.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.