Innovatie & Strategie

Branche
Samsung-geheugenchips

Samsung-cijfers tonen herstel op chipmarkt

Chipmarkt heeft het nog steeds moeilijk, maar Samsung boekt vooruitgang.

© Samsung
8 januari 2020

Chipmarkt heeft het nog steeds moeilijk, maar Samsung boekt vooruitgang.

Smartphonemaker Samsung Electronics lijkt te ontsnappen aan de malaise op de markt voor geheugenchips. Hoewel de operationele winst van het Zuid-Koreaanse concern in het laatste kwartaal van 2019 flink lager uitviel, presteerde 's werelds grootste maker van geheugenchips beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Voorlopige cijfers van Samsung wijzen op een operationele winst in de drie maanden tot en met december van 7,1 biljoen won. Dat komt omgerekend neer op zo'n 5,5 miljard euro. Daarmee is de winst nu 34 procent minder dan een jaar eerder, maar aanzienlijk beter dan de circa 6,5 biljoen won waarop in de markt alom rekening werd gehouden.

Prijsherstel voor geheugen

Volgens kenners is er eindelijk sprake van enig herstel van de prijzen op de belangrijke markt voor geheugenchips. Samsung profiteerde verder van de afnemende spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Ook komen er de laatste tijd steeds meer orders binnen uit de wereld van de datacenters.

De totale omzet van Samsung kwam uit op 59 biljoen won. Afgerond is dat vergelijkbaar met de opbrengsten van een jaar eerder. Samsung meldde in zijn handelsbericht nog geen cijfers over de nettowinst. Later komt de techreus nog met uitgebreidere kwartaal- en jaarcijfers.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.