Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung-cijfers tonen herstel op chipmarkt

Smartphonemaker Samsung Electronics lijkt te ontsnappen aan de malaise op de markt voor geheugenchips. Hoewel de operationele winst van het Zuid-Koreaanse concern in het laatste kwartaal van 2019 flink lager uitviel, presteerde 's werelds grootste maker van geheugenchips beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.
Samsung geheugenchips
© Samsung
Samsung

Voorlopige cijfers van Samsung wijzen op een operationele winst in de drie maanden tot en met december van 7,1 biljoen won. Dat komt omgerekend neer op zo'n 5,5 miljard euro. Daarmee is de winst nu 34 procent minder dan een jaar eerder, maar aanzienlijk beter dan de circa 6,5 biljoen won waarop in de markt alom rekening werd gehouden.

Prijsherstel voor geheugen

Volgens kenners is er eindelijk sprake van enig herstel van de prijzen op de belangrijke markt voor geheugenchips. Samsung profiteerde verder van de afnemende spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Ook komen er de laatste tijd steeds meer orders binnen uit de wereld van de datacenters.

De totale omzet van Samsung kwam uit op 59 biljoen won. Afgerond is dat vergelijkbaar met de opbrengsten van een jaar eerder. Samsung meldde in zijn handelsbericht nog geen cijfers over de nettowinst. Later komt de techreus nog met uitgebreidere kwartaal- en jaarcijfers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in