Management

Security
Samsung Galaxy S21

Samsung bevestigt stelen deel broncode Galaxy-toestellen

Geen informatie over klanten of werknemers ontvreemd.

Samsung Galaxy S21 © Shutterstock Karlis Dambrans
8 maart 2022

Geen informatie over klanten of werknemers ontvreemd.

Bij een recente aanval hebben cybercriminelen een deel van de broncode van de Galaxy-toestellijn te pakken gekregen. Dat heeft Samsung gisteren bevestigd. Het zou in totaal gaan om 190 GB aan vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Daarbij zijn echter geen gegevens van klanten of werknemers gestolen.

Wanneer de digitale inbraak precies plaatsvond, is niet duidelijk. Het incident kwam aan het licht doordat de Zuid-Amerikaanse criminelengroep Lapsus$ vorige week delen van de ontvreemde data online zette. Samsung reageert daar nu op in een verklaring tegen Bloomberg, overigens zonder de naam van de groep te noemen.

Het Zuid-Koreaanse concern zegt na ontdekking onmiddellijk actie te hebben ondernomen om de beveiliging verder te verhogen. Onder de ontvreemde data zit onder meer code gerelateerd aan de besturingssysteem van Galaxy-toestellen, zegt Samsung in een verklaring. Het bedrijf verwacht niet dat de diefstal enig gevolg zal hebben voor klanten of de eigen bedrijfsvoering. De Samsung woordvoering wil tegen ZDNet niet ingaan op de vraag of er ook losgeld is betaald of op enige andere manier is onderhandeld met de criminelen.

Ook Nvidia slachtoffer

Lapsus$ is een actieve groep criminelen die vooral uit is op het afpersen van geld. Vorige week werd nog bekend dat dezelfde groep had ingebroken bij Nvidia en meer dan een terabyte aan gegevens had ontvreemd. Bij deze slag waren wel gegevens van werknemers berokken en ook gevoelige bedrijfsinformatie. Lasus$ hanteerde daarbij dezelfde strategie door delen van de gestolen data online te publiceren, waarschijnlijk als drukmiddel om meer geld af te persen bij het slachtoffer.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.