Overslaan en naar de inhoud gaan

Saffierglas iPhone 6 geen wondermiddel

Dezelfde YouTube-poster die een vermeende iPhone 6 display onder meer bewerkte met sleutels en een mes zonder gevolgen voor het scherm, heeft zijn test uitgebreid met een schuurpapier-proef. En dat ging ook voor het saffierglas te ver. Forse krassen bleven achter na deze mishandeling.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het is een waarschuwing dat het glas van de nog niet geïntroduceerde telefoon weliswaar sterker is dan dat van menig andere smartphone, maar dat voorzichtigheid ook bij de nieuwe iPhone geboden blijft.

Saffier of geen saffier, dat is de vraag

De YouTube-poster, Marques Brownlee, concludeert dat het glas in de vorm van de iPhone 6-display dat hij in handen heeft, ook niet van puur saffier is gemaakt. Echt saffier heeft namelijk een waarde 9 in de Moh-index. Deze index met een schaal van schaal van 1 tot 10 geeft de hardheid van materialen aan. Volgens Brownlee heeft puur saffier een hogere waarde dan schuurpapier dat op 7 uitkomt.. De bewerking had dus geen effect mogen hebben. Gewoon schuurpapier kan echter uit veel verschillende materialen bestaan variërend van kwarts (hardheid 7) tot Corundum (met een hardheid 9) Overigens heeft Gorilla Glass van leverancier Corning dat in vele smartphones in verwerkt heeft een waarde van dicht bij de 9, maar is ook niet bestand tegen bewerken met schuurpapier.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in