Beheer

Personal Tech

Saffierglas iPhone 6 geen wondermiddel

21 juli 2014
Dat het vermeende saffierglas van de iPhone 6 erg krasbestending is, is wel aangetoond, maar het is niet tegen alles bestand.

Dezelfde YouTube-poster die een vermeende iPhone 6 display onder meer bewerkte met sleutels en een mes zonder gevolgen voor het scherm, heeft zijn test uitgebreid met een schuurpapier-proef. En dat ging ook voor het saffierglas te ver. Forse krassen bleven achter na deze mishandeling.

Het is een waarschuwing dat het glas van de nog niet geïntroduceerde telefoon weliswaar sterker is dan dat van menig andere smartphone, maar dat voorzichtigheid ook bij de nieuwe iPhone geboden blijft.

Saffier of geen saffier, dat is de vraag

De YouTube-poster, Marques Brownlee, concludeert dat het glas in de vorm van de iPhone 6-display dat hij in handen heeft, ook niet van puur saffier is gemaakt. Echt saffier heeft namelijk een waarde 9 in de Moh-index. Deze index met een schaal van schaal van 1 tot 10 geeft de hardheid van materialen aan. Volgens  Brownlee heeft puur saffier een hogere waarde dan schuurpapier dat op 7 uitkomt.. De bewerking had dus geen effect mogen hebben. Gewoon schuurpapier kan echter uit veel verschillende materialen bestaan variërend van kwarts (hardheid 7) tot Corundum (met een hardheid 9) Overigens heeft Gorilla Glass van leverancier Corning dat in vele smartphones in verwerkt heeft een waarde van dicht bij de 9, maar is ook niet bestand tegen bewerken met schuurpapier.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.