Beheer

Juridische zaken
Rusland

Russen willen digitale vrede sluiten met VS

Poetin wil akkoord waarin beide landen garanderen zich niet met elkaars verkiezingen te bemoeien. 

© CC0: Pixabay,  Bluesnap
25 september 2020

Poetin wil akkoord waarin beide landen garanderen zich niet met elkaars verkiezingen te bemoeien. 

De Russen willen vrede sluiten met de Amerikanen over hun permanente strijd in cyberspace. De Russische president Vladimir Poetin streeft naar een akkoord waarin beide landen garanderen zich niet via cyberspace met elkaars verkiezingen en andere binnenlandse aangelegenheden te bemoeien.

Poetin riep op tot een herstart van de relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten bij het gebruik van ICT, ook om incidenten in cyberspace te voorkomen. Hij noemde het risico van een grootschalige confrontatie in deze digitale wereld een van de grootste hedendaagse uitdagingen.

Het aanbod van het regime in het Kremlin komt ruim een maand voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De vorige verkiezingen vier jaar geleden werden overschaduwd door berichten dat de Russen zich intensief in de stembusstrijd hadden gemengd. Amerikaanse inlichtingendiensten kwamen tot de conclusie dat Moskou zich bemoeide met de verkiezingen van 2016 om deze te kantelen in het voordeel van Donald Trump, de uiteindelijke winnaar. De Russen hackten onder meer de campagne van zijn rivaal Hillary Clinton. Moskou ontkent die beschuldigingen.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.