Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: hackers vallen betrokkenen presidentsverkiezingen VS aan

Betrokkenen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn volgens Microsoft aangevallen door hackergroeperingen uit Rusland, Iran en China. Microsoft zegt het merendeel van die aanvallen te hebben opgemerkt en afgeslagen. De aanvallen waren zowel op de campagnes van Joe Biden als Donald Trump gericht.
Hack
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

De aanvallen en pogingen daartoe werden de afgelopen weken onder andere uitgevoerd op mensen die werkten aan verkiezingscampagnes van presidentskandidaat Joe Biden of president Donald Trump. Daarnaast merkte Microsoft op dat veel aanvallen gericht waren tegen politiek adviseurs.

De hackersgroep uit Rusland, door Microsoft aangeduid als Strontium, zou cyberaanvallen hebben uitgevoerd op meer dan tweehonderd organisaties. Daarbij zaten campagneteams, politiek adviseurs en belangengroepen. Strontium staat ook wel bekend als Fancy Bear en wordt gelinkt aan veel grote cyberaanvallen in de afgelopen jaren. Hackers van deze groep zouden onder meer zijn binnengedrongen bij de Amerikaanse Democratische Partij.

De Chinese hackersgroep, door Microsoft aangeduid als Zirconium, richtte zich onder andere op campagnemedewerkers van de Democraat Biden. De Iraanse hackersgroep Phosphorus had het volgens het softwareconcern gemunt op het campagneteam van Trump.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in