Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ruim 80 procent datalekken kost overheden meer dan miljoen'

Een datalek kost overheden in het merendeel van de gevallen meer dan een miljoen. Dat wordt duidelijk uit een onderzoek van Infoblox, dat 294 IT-kopstukken bij de Amerikaanse overheid interviewde. De respondenten stellen dat organisaties het afgelopen jaar door netwerkstoringen en datalekken hoge kosten gemaakt hebben.

Inbreuken op cybersecurity kosten overheidsorganisaties in de afgelopen 12 maanden miljoenen dollars. Bij 81 procent van de respondenten kost veroorzaakte een datalek meer dan 1 miljoen dollar schade. Dat heeft te maken met werkonderbrekingen, reputatieschade, verloren gegevens en financiële verliezen door netwerkstoringen.

Voorkomen netwerkstoringen

Daarnaast gaf 40 procent aan dat het voorkomen van netwerkstoringen de grootste uitdaging is, met een tweede plaats het vinden van gekwalificeerd IT-personeel. Ook beveiligen van gegevens in de cloud wordt vaak genoemd als grootste uitdaging. 

Uit het Infoblox-rapport blijkt verder dat aanvallen op cloudnetwerken toenemen: 84 procent van de respondenten maakte in het afgelopen jaar een of meer aanvallen op cloudnetwerken mee. Naast het aantal aanvallen stijgt ook het budget voor security. Twee op drie van de respondenten zag zijn budget stijgen.

Losgeld betalen voor ransomware vaak goedkoper

In de VS werden ook meerdere overheden slachtoffer van ransomware. Sommige lokale overheden kozen ervoor om niet te betalen en FBI in te schakelen. Een aantal overheden gaf zelfs aanzienlijk meer geld uit aan het repareren van de schade dan het bedrag dat door aanvallers verlangd werd. Een aanval van mei 2019 op de stad Baltimore zorgde voor kosten van meer dan 8 miljoen dollar, terwijl aanvallers 'slechts' 76.000 dollar hadden gevraagd.

Het volledige rapport is hier te downloaden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in