Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotterdamse schuldhulp-app in 100 gemeenten

De Rotterdamse fintechfirma Buddy Payment heeft een aanbesteding gewonnen om bijna honderd gemeenten te voorzien van zijn app voor schuldhulpverlening. Dit meldt het FD op basis van een persbericht van de ontwikkelaar van de Buddy-app. In maart heeft het bedrijf een DNB-vergunning gekregen voor inzage in betaaldata van gebruikers, die daarvoor dan wel permissie geven. Nederlanders kunnen de app gebruiken om grip te krijgen op hun financiën.
Buddy Payment
© Buddy Payment
Buddy Payment

Buddy bestaat uit een app 'aan de voorkant' en een algoritme 'aan de achterkant'. Beide zijn ontwikkeld door Buddy Payment, dat dit gaat leveren aan een kleine honderd gemeenten. Deze uitbreiding volgt op een pilot met honderd mensen in 8 gemeenten, wat een jaar geleden is gestart. De Buddy-app geeft gebruikers inzicht in hun financiën met duidelijk de vrije bestedingsruimte na aftrek van hun vaste lasten. Het geeft ook tips over toeslagen en minimaregelingen.

Financieel kwetsbaar

Onder de deelnemende gemeenten bevinden zich in ieder geval al de pilotgemeenten Alkmaar, Almere, Den Haag, Leiden en Rotterdam. "We kampen in alle gemeenten met veel mensen die financieel kwetsbaar zijn en ondersteuning kunnen gebruiken", schrijft het FD uit de mond van de Haagse manager schuldhulpverlening Jan van der Hulst. De coronacrisis verergert financiële problemen voor veel mensen.

Afgelopen week hebben de burgemeesters van 15 gemeenten al gesteld dat er extra geld nodig is voor achterstandswijken. Mensen daar worden namelijk extra hard getroffen door de crisis als gevolg van de coronapandemie. De burgemeesters hebben een manifest gepresenteerd waarin ze om 1,25 miljard euro vragen voor een actieplan. Onder deze gemeenten bevinden zich Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Tilburg.

E-overheid uitbreiden

Het grootschalige gebruik van de Buddy-app vormt een gezamenlijke investering, aldus manager Van der Hulst van de gemeente Den Haag. Hij stelt dat de digitale dienstverlening zo steeds verder wordt uitgebreid. Het winnen van het aanbestedingstraject van de ongeveer honderd Nederlandse gemeenten wordt door Buddy Payment aangekondigd in een persbericht, zo meldt het FD. Op de site van de Rotterdamse fintech wordt vooralsnog geen melding gemaakt van deze deal. De app is officieel nog niet uitgebracht en dus niet beschikbaar in de appstores van Apple en Google.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in