Overslaan en naar de inhoud gaan

ROC Mondriaan maakt systemen en bestanden tijdelijk onbereikbaar na hack

Onderwijsinstelling ROC Mondriaan in Den Haag maakt zijn systemen en bestanden tijdelijk onbereikbaar. De organisatie werd eerder deze week het slachtoffer van een hack. Om wat voor soort aanval het gaat, kon een woordvoerder nog niet zeggen.
© Shutterstock
Shutterstock

ROC Mondriaan werd afgelopen weekend gehackt, wat afgelopen maandag ontdekt werd. Medewerkers en studenten konden daardoor geen gebruikmaken van computerbestanden en applicaties. Of het om een ransomware-aanval gaat, is nog niet bekend.

De onderwijsinstelling heeft cybersecurityspecialist NFIR in de arm genomen om de impact van de hack in kaart te brengen en de systemen te herstellen. Deze partij heeft geadviseerd om systemen en bestanden tijdelijk onbereikbaar te maken, schrijft ROC Mondriaan op zijn website. Het systeem kan daarna weer veilig opnieuw opgebouwd en online gezet worden. Hoelang de systemen en bestanden onbereikbaar blijven, zegt de onderwijsinstelling niet. 

Onderwijshervatting

Het nieuwe schooljaar start volgende week, maar het is nog niet zeker of de lessen maandag inderdaad weer kunnen beginnen. "De impact van deze hack is binnen en buiten onze school voelbaar. We werken met man en macht om zo spoedig mogelijk met een oplossing te komen. We zetten alles op alles om aanstaande maandag met de lessen te kunnen starten, zij het in aangepaste vorm", zegt Harry de Bruijn, lid College van Bestuur ROC Mondriaan, daarover. 

Ouders en studenten worden geadviseerd om de sociale media en de website van ROC Mondriaan in de gaten te houden. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in