Overslaan en naar de inhoud gaan

Cyberaanval legt ROC Mondriaan plat

Onderwijsinstelling ROC Mondriaan in Den Haag is slachtoffer geworden van een grote cyberaanval. Medewerkers en studenten kunnen geen gebruik maken van computerbestanden en applicaties. De organisatie bevestigt dit na een bericht van de regionale zender Omroep West.
Aanval
© CC0 Pixabay.com
CC0 Pixabay.com

Het is niet duidelijk of het om een aanval met gijzelsoftware gaat.

ROC Mondriaan heeft 26 vestigingen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk. De mbo-groep telt meer dan 20.000 studenten en meer dan 2100 medewerkers bij de ongeveer 240 opleidingen.

De aanval zou in het weekend zijn gedaan maar is vandaag ontdekt doordat het medewerkers niet meer lukte om in te loggen. Het ROC heeft aangifte gedaan en heeft de Autoriteit Persoonsgegevens ingelicht over de aanval.

Momenteel wordt door specialisten onderzoek gedaan. In een verklaring zegt bestuurslid Harry de Bruijn: "Het liefste zouden we nu meer vertellen, maar de komende uren en dagen moet eerst het onderzoek opheldering geven. We zetten alles op alles zodat het onderwijs vanaf volgende week kan starten."

Het is echter niet duidelijk of dan alle systemen dan weer in de lucht zullen zijn. Een woordvoerder laat wel weten aan Omroep West dat alle medewerkers gevraagd zijn "zich voor te bereiden op onderwijs met minder digitale middelen dan ze gewend zijn."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in