Innovatie & Strategie

Klantinteractie
logo

Robotmagazijn laat Wehkamp afleveren op besteldag

4 november 2013
Wehkamp.nl claimt in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail te bouwen.

Het nieuwe pakhuis moet Wehkamp.nl in staat stellen goederen die 's ochtends zijn besteld nog dezelfde dag af te leveren. 

Wehkamp.nl wil met deze aanpak een nieuwe standaard zetten. Tien jaar geleden was het nog gebruikelijk dat online-bestelde goederen pas na dagen werden afgeleverd. Inmiddels zijn veel meeste online-winkels in staat goederen die 's avonds voor 9 uur besteld zijn de volgende dag te laten bezorgen. Overigens loopt Nederland daarin al voorop. In de Verenigde Staten zijn de standaard levertijden veel langer. Alleen tegen betaling van een premiumtarief is snellere bezorging mogelijk.

Wehkamp werkt nu nog in het magazijn in Dedemsvaart, met handmatige 'orderpicking'. In het nieuwe distributiecentrum gaan 468 robottreintjes rijden die de goederen selecteren. Daardoor kunnen pakjes straks binnen een half uur na de bestelling gereed zijn voor verzending. Het nieuwe centrum is naar verwachting in 2015 klaar voor gebruik. Wehkmap verwacht er dan dagelijks 80.000 pakketjes vandaan te versturen.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.