Innovatie & Strategie

Branche
T-Mobile

Rivalen liggen niet wakker van stap T-Mobile

Onbeperkte databundels bij andere providers nog niet uit de kast.

10 januari 2017

Onbeperkte databundels bij andere providers nog niet uit de kast.

Telecomproviders zijn nog niet echt onder de indruk van de aankondiging van T-Mobile om als eerste aanbieder in Nederland met onbeperkte databundels te komen.

KPN geeft aan vertrouwen te hebben in de eigen strategie. Bij Tele2 zijn ze zelfs 'een beetje trots' op de stap van T-Mobile, nadat het bedrijf eind 2015 zelf aankondigde de mobiele markt op te zullen schudden door snel mobiel internet aan te bieden tegen prijzen die veel lager liggen dan bij de concurrentie.

Bij T-Mobile is het vanaf half januari onder meer mogelijk voor 35 euro een abonnement met onbeperkte data binnen de Europese Unie af te sluiten. Buiten Nederland is er wel een limiet tot zestig dagen ingesteld. Volgens T-Mobile is de vijver waarin wordt gevist gevuld met circa 1 miljoen consumenten die bereid zijn dit bedrag te betalen. Het bedrijf maakte evenwel niet bekend hoeveel nieuwe klanten het verwacht aan te trekken. Naast de meeropbrengsten door klantenaanwas, verwacht T-Mobile ook huidige abonnees over te kunnen halen een iets duurder abonnement te nemen. De prijs van 35 euro noemt T-Mobile 'scherp'.

Niet aan tippen

Het bedrijf verwacht dat het voor concurrenten moeilijk wordt om daaraan te tippen. Enerzijds omdat andere aanbieders over onvoldoende netwerkcapaciteit beschikken, anderzijds omdat het voor concurrentie volgens T-Mobile vrijwel onmogelijk naar dat prijspunt af te dalen.

Handrem eraf

Of Tele2 door de stap van T-Mobile nu de zogeheten datacap zal laten varen, is vooralsnog niet duidelijk. "Daar moeten wij ons eens goed over buigen. Maar de stap van T-Mobile bevestigt eigenlijk wat wij al zeiden", aldus een woordvoerder. "Het is goed dat de handrem er af gaat." KPN benadrukt het geloof in eigen kunnen. "Onze strategie werkt. Klanten zijn tevreden. Onze ruime databundels geven klanten alle vrijheid", aldus een zegsvrouw.

1
Reacties
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.