Beheer

Datamanagement
Rijksoverheid en beroepsvereniging gaan samen informatiehuishouding te verbeteren

Rijk gaat met KNVI haar informatiehuishouding verbeteren

KNVI wordt kennis- en netwerkpartner van de overheid. 

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Marcin Wichary
8 juli 2021

KNVI wordt kennis- en netwerkpartner van de overheid. 

Beroepsvereniging KNVI gaat ondersteunen bij de operatie van de overheid om de informatiehuishouding te verbeteren. Daartoe heeft het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) een samenwerking getekend met de beroepsvereniging.

KNVI wordt de kennis- en netwerkpartner van de overheid op dit gebied. Zo gaat de beroepsvereniging meedenken met het verder opzetten van onderdelen van het rijksbrede ondersteuningsprogramma. KNVI gaat ook het Rijk ondersteunen bij het samenstellen van advies- en klankbordgroepen, bijvoorbeeld voor het beoordelen van selectiecriteria voor opleiders, het meedenken in competentie-uitwerkingen of een deel van het functiegebouw.

Er zijn een aantal gezamenlijke onderwerpen geadresseerd waaraan de twee partijen gaan werken. Bijvoorbeeld het verbeteren van processen en oplossingen voor een goede informatiehuishouding of het bewustzijn verhogen ten aanzien van het goed omgaan met overheidsinformatie, en vaardigheden versterken van alle betrokkenen.

Volgens secretaris Sandra de Waart kent de beroepsorganisatie een breed scala aan professies. “Samen kijken we naar de uitdagingen in het vakgebied en in de maatschappij. Deze uitdagingen zijn het beste op te pakken door er vanuit meerdere perspectieven naar te kijken. Multidisciplinair samenwerken brengt ons verder, ook als het gaat over informatiehuishouding.”

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.