Management

Juridische zaken
Elon Musk

Rechtszaak tussen Musk en Twitter start in oktober

Rechter wil zaak niet uitstellen tot 2023. 

Elon Musk © CC BY 2.0 - Flickr,  Steve Jurvetson
20 juli 2022

Rechter wil zaak niet uitstellen tot 2023. 

De rechtszaak die Twitter heeft aangespannen tegen Elon Musk moet in oktober al van start gaan. De zakenman had gevraagd het juridische proces uit te stellen tot volgend jaar, maar daar wil de rechter in Delaware niet in mee gaan. Uitstel zou namelijk "onherstelbare schade" kunnen betekenen voor Twitter.

Musk ging eerder akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar van de beurs te halen, maar de Tesla-topman kwam daar later op terug. Twitter wil het daar niet bij laten zitten en wil dat de rechter Musk dwingt alsnog tot de overname over te gaan. De rijkste man ter wereld wordt er onder meer van beschuldigd voorwaarden uit de koopovereenkomst te hebben geschonden.

Volgens Amerikaanse media had Twitter het liefst gezien dat de zaak al in september zou voorkomen. Dat wordt dus een maand later. Twitter had verder om een proces van vier dagen gevraagd. Musk, wiens advocaten bergen aan data wilden doorploegen, zette in op een tijdschema van wel twee weken. De rechter denkt uiteindelijk dat vijf dagen voldoende is.

Overname stopgezet

Musk ging er eind april mee akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar (43 miljard euro) van de beurs te halen, maar de Tesla-topman besloot zich terug te trekken uit de overnamedeal. Hij heeft Twitter herhaaldelijk verweten dat het bedrijf nooit een goed antwoord heeft gegeven op de vraag hoeveel zogenoemde bots en spamaccounts er bestaan op de berichtendienst en welk deel zij uitmaken van het totale aantal gebruikers. De miljardair beweert dat Twitter gebruikersgegevens verkeerd heeft voorgesteld en dat het aantal spambots op het platform veel hoger is dan het bedrijf zelf zegt. Musk heeft volgens Twitter echter geen enkel bewijs voor deze bewering geleverd en de berichtendienst heeft het herhaaldelijk ontkend.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.