Management

Juridische zaken
rechter hamer

Rechters kijken naar einde van XS4ALL

OR: plannen zijn in strijd met afspraken

© CC0 - Pixabay
28 november 2019

OR: plannen zijn in strijd met afspraken

Heeft KPN het recht om zijn dochter XS4ALL op te heffen? Over die vraag buigt de Ondernemingskamer in Amsterdam zich donderdag. De zaak is aangespannen door de ondernemingsraad van XS4ALL. Die vindt de plannen slecht onderbouwd en in strijd met gemaakte afspraken.

XS4ALL werd in 1993 opgericht door een groep hackers. KPN kocht het bedrijf in 1998. Sindsdien was XS4ALL een apart merk, dat zich onderscheidde door zijn activisme, bijvoorbeeld door de inzet voor privacy online. KPN wil nu stoppen met XS4ALL. De honderdduizenden klanten zouden moeten overstappen naar het hoofdmerk.

Boze aanhangers van XS4ALL hebben al een alternatieve provider opgezet, Freedom Internet. Die is op 11 november gepresenteerd en kreeg in de eerste week "tussen de 10.000 en de 100.000 aanmeldingen". Het is de bedoeling dat de aanmelders in het eerste kwartaal van 2020 daadwerkelijk een internetverbinding via Freedom krijgen. De initiatiefnemers hebben geen hoop meer dat XS4ALL behouden kan blijven door de zaak bij de Ondernemingskamer.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Kees Noorlander 28 november 2019 12:44

XS4ALL onderscheidde door zich niet alleen door zijn activisme, maar ook door de geleverde kwaliteit.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.