Overslaan en naar de inhoud gaan

Raspberry maakt kinderen wegwijs in Python

De Raspberry Pi Foundation heeft een nieuwe cursus geïntroduceerd die jonge mensen spelenderwijs vertrouwd maakt met de basisprincipes van de programmeertaal Python.
Kind programmeren
© Shutterstock
Shutterstock

De Introduction to Python-cursus volgt op het Digital Making-initiatief waar de Raspberry Pi Foundation eerder mee kwam, memoreert ZDNet. Daarmee kunnen heel jonge kinderen al kennis maken met het bouwen van apps, games en kunst met Scratch, een soort lowcode-programmeertaal.

De Python-cursus is voor kinderen die de smaak te pakken hebben en voor wie het niveau van complexiteit wel iets omhoog kan. Het programma start met het uitvoeren van een aantal begeleide taken om dan vervolgens iets meer vrijheid te geven en uiteindelijk de mogelijkheid te bieden echt eigen ideeën uit te werken.

Steigers weghalen

Volgens Rasberry Pi learning manager Rebecca Franks is Python een ideale programmeertaal voor jonge en onervaren programmeurs omdat de syntax sterk lijkt op die van het Engels. Door in de cursus steeds meer de steigers weg te halen, leren de cursisten heel vanzelfsprekend onafhankelijke programmeurs te worden en hun ideeën om te zetten in realiteit, zegt ze in een blog.

Door de opzet krijgen ze gaandeweg een idee van het bouwen van een gestructureerd ontwikkelproces waarin het ook duidelijk wordt dat testen en debuggen van software een vast onderdeel vormen.

Het volgen van de Introduction to Python is gratis en werkt volledig via de browser. De cursus bestaat uit zes onderdelen die allemaal ongeveer een uur in beslag nemen. De Raspberry Pi Foundation werkt ook al aan een vervolg waarbij cursisten een stap verder worden genomen en leren omgaan met lists, dictionaries en files om applicaties te bouwen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in