Overslaan en naar de inhoud gaan

Randstad: DevOps, data science en security veelgevraagde IT-specialisaties

Uitzendconcern Randstad benoemt een aantal IT-specialisaties in zijn jaarlijkse lijst van kansrijke beroepen. Daarbij zijn DevOps engineer, data engineer en security specialist de top 3 in het vakgebied ICT waar veel vraag naar is, en dus veel kansen zijn. In de algehele lijst scoren ook HR-manager, hovenier, installateur en monteur hoog.
Google-werknemers
© Google
Google

Verder is er ook een grote vraag naar pedagogisch medewerkers, gezondheidszorgpsychologen (GZ-psychologen), bezorgers en medewerkers van klantenservices. Door de enorme krapte op de arbeidsmarkt zijn er steeds meer beroepen met een grote kans op een baan, meldt Randstad dus. In de techniek, ICT, zorg en in het onderwijs staan volgens het uitzendbedrijf structureel de meeste vacatures open. Dit staat nog los van de effecten van de coronacrisis, merkt Randstad op.

Technologie en vergrijzing

"Ondanks de pandemie herkent Randstad vakgebieden met structureel meer aanbod van vacatures ten opzichte van het aantal werkzoekenden", aldus het persbericht. "Voor werkzoekenden met de juiste vaardigheden liggen hier veel kansen. De tekorten aan mensen in de zorg, techniek, ICT en bouw zijn de afgelopen tijd vaak onderwerp van gesprek en zijn ook duidelijk zichtbaar op deze lijst."

Voor de komende tien jaar verwacht Randstad een tekort van ongeveer honderdduizend mensen in sectoren waar schaarste is. Verder zorgen ook technologie en vergrijzing voor grotere vraag naar personeel op bepaalde vakgebieden. Het bedrijf presenteert zijn jaarlijkse lijst van kansrijke beroepen "als inspiratie voor werkzoekenden of baanwisselaars".

DOE MEE AAN HET OPLEIDINGENONDERZOEK!

Bijblijven is als IT’er enorm belangrijk. AG Connect vraagt zich af hoe IT'ers daar in 2021 mee omgingen. Heb je opleidingen kunnen volgen? En wat zijn de plannen voor 2022?

Doe mee aan ons opleidingenonderzoek en vertel het ons! Deelnemers maken bovendien kans op een Baseus 11-in-1 Smart Hub Station USB-C t.w.v. 89 euro. Invullen kost 10 minuten van je tijd en is volledig anoniem.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in