Management

Cloud

RackSpace komt met OpenStack 'Cloud as a Service'

16 april 2013
RackSpace heeft plannen om een cloudservice op OpenStack basis op te zetten, waarmee providers, hosters en telecombedrijven zelf clouddiensten aan klanten kunnen bieden.

Naast de eigen OpenStack hostingdiensten, wil RackSpace een deployment service gaan leveren, met servers waarop OpenStack is voorgeïnstalleerd. OpenStack en ondersteunende software kan ook op eigen servers van de klant worden gezet. RackSpace zorgt voor het onderhoud, de afstelling en het monitoren van de installatie. Het bedrijf wil zijn cloud-klanten, die zelf dus cloud-aanbieder worden, ook ondersteuning in verkoop, training van medewerkers en engineering verlenen.

 RackSpace wil bovendien deze OpenStack clouds nauw met elkaar verbinden en zo een overkoepelend netwerk van clouds realiseren. Het idee erachter is dat klanten van de ene cloudaanbieder ook gebruik kunnen maken van de infrastructuur van collega OpenStack clouds, die elders in de wereld zijn gevestigd. RackSpace heeft nog geen details bekendgemaakt over hoe het precies moet werken en wat het gaat kosten.

Wel is duidelijk dat afnemers van RackSpace’ cloudproduct bij aanvang een bedrag betalen voor apparatuur en installatie, en vervolgens een kleiner maandelijks bedrag voor onderhoud. RackSpace is samen met NASA de drijvende kracht achter de OpenStack Infrastructure-as-a-Service suite.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.