Overslaan en naar de inhoud gaan

RackSpace komt met OpenStack 'Cloud as a Service'

Naast de eigen OpenStack hostingdiensten, wil RackSpace een deployment service gaan leveren, met servers waarop OpenStack is voorgeïnstalleerd. OpenStack en ondersteunende software kan ook op eigen servers van de klant worden gezet. RackSpace zorgt voor het onderhoud, de afstelling en het monitoren van de installatie. Het bedrijf wil zijn cloud-klanten, die zelf dus cloud-aanbieder worden, ook ondersteuning in verkoop, training van medewerkers en engineering verlenen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

RackSpace wil bovendien deze OpenStack clouds nauw met elkaar verbinden en zo een overkoepelend netwerk van clouds realiseren. Het idee erachter is dat klanten van de ene cloudaanbieder ook gebruik kunnen maken van de infrastructuur van collega OpenStack clouds, die elders in de wereld zijn gevestigd. RackSpace heeft nog geen details bekendgemaakt over hoe het precies moet werken en wat het gaat kosten.

Wel is duidelijk dat afnemers van RackSpace’ cloudproduct bij aanvang een bedrag betalen voor apparatuur en installatie, en vervolgens een kleiner maandelijks bedrag voor onderhoud. RackSpace is samen met NASA de drijvende kracht achter de OpenStack Infrastructure-as-a-Service suite.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in