Overslaan en naar de inhoud gaan

Qualcomm en Microsoft werken aan metaverse voor bedrijven

Microsoft en Qualcomm gaan samen een nieuwe generatie energiezuinige en lichtgewicht augmented reality-brillen maken die het gedroomde metaverse -ook voor bedrijven - snel dichterbij moet brengen.
metaverse bedrijven
© Shutterstock
Shutterstock

Het is een voorbeeld van hoe grote spelers uit verschillende disciplines gaan samenwerken om de metaverse tot een realiteit te maken. Daar gaan we meer voorbeelden van zien, onder meer in combinatie met gameproducenten, verwacht Venturebeat.

Metaverse is de verwachte situatie die ontstaat nadat verschillende virtuele werelden die nu nog los van elkaar bestaan, samensmelten. Denk daarbij aan gaming, videovergaderen, maar ook Web3 en Non Fungible Tokens (NFTs). Virtual reality (VR) en augmented reality (AR) gaan daar een belangrijke rol in spelen. Microsoft heeft daarin een voortrekkersrol gespeeld onder meer met de ontwikkeling van de HoloLens. Qualcomm is specialist in het ontwikkelen van geavanceerde communicatiechips die heel weinig energiegebruiken.

Betere ervaring bij contact op afstand

Ter gelegenheid van de Consumer Electronics Show (CES) die deze week in Las Vegas wordt gehouden, kondigden beide bedrijven aan samen op te trekken in een nieuwe alliantie. Qualcomm gaat een speciale AR-chip ontwikkelen voor de nieuwe generatie van de HoloLens en zorgt ook voor het Snapdragon Spaces XR Developer Platform. Microsoft brengt het Microsoft Mesh-platform in dat is gericht om via mixedreality-toepassingen middels verschillende apparaten op afstand aanwezig te zijn en ervaringen te delen. Denk daarbij aan verbeterd oogcontact, gezichtsuitdrukkingen en gebaren.

Cristiano Amon - CEO van Qualcomm - zei tijdens een persconferentie dat zijn bedrijf blijft investeren in de ontwikkeling van Arm-gebaseerde chips en hardware die Windows on Arm ondersteunen. Qualcomm werkt daartoe samen met Microsoft, Acer, Asus, HP en Lenovo. Inmiddels zijn er meer dan 200 grote concerns die Windows gebruiken op Snapdragon-gebaseerde laptops. Amon claimt dat Qualcomm daardoor in staat is ecosystemen te bouwen met verschillende bedrijven die op termijn veel voordelen gaan opleveren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in