PVV wil onderzoek naar einde ov-chipkaart

13 april 2011
De PVV-fractie in de Tweede Kamer wil dat er een onafhankelijk onderzoek wordt gehouden naar de toekomst van de ov-chipkaart. Hierin moet worden gekeken naar de kosten van de opties voor behoud, verbeteren maar ook afschaffen van de kaart, zei PVV-Kamerlid Léon de Jong vandaag.

De Jong gaat zijn verzoek voor zo'n kosten-batenanalyse morgen per motie indienen tijdens een debat over het nieuwe vervoerbewijs. De PVV, gedoogpartner van het kabinet, is net als veel oppositiepartijen verre van tevreden over de ov-chipkaart. "Afgelopen periode is pijnlijk duidelijk geworden dat reizigers aantoonbaar duurder uit zijn als zij reizen met de ov-chipkaart, dat de kaart niet bijdraagt aan de veiligheid in het openbaar vervoer en dat 'ie eenvoudig te kraken is", somt De Jong de bezwaren op.

PVV wil strippenkaart behouden
"Voordat we weer met oogkleppen op honderden miljoenen extra aan belastinggeld uit de zakken van de reizigers schudden en pompen in dit miljardenverslindende project en de reizigers de ov-chipkaart verder door de strot duwen, wil de PVV het onderzoek", vervolgt hij. Verder zal zijn partij blijven strijden voor behoud van de vertrouwde strippenkaart, belooft hij, en zich verzetten tegen de verplichte invoering van de ov-chipkaart.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.