Overslaan en naar de inhoud gaan

Pure Storage wil 'cloudkloof' dichten

Pure Storage introduceert samen met AWS een aantal producten en diensten die cloud- en on-premise-opslag tot één geheel smeden. Daarmee moet voor grotere bedrijven een hobbel worden weggenomen in de keuze voor de optimale infrastructuur.
Pure Storage cloud
© Pure Storage
Pure Storage

Het gebruik van applicaties in een hybride cloudomgeving wint gestaag aan populariteit, bijvoorbeeld om extra capaciteit bij te schakelen tijdens piekbelasting.

Maar dan gaat het voornamelijk om de applicaties, zegt Marco Bal,  principle systems engineer bij Pure Storage. "Het heen en weer schuiven van datasets van en naar de cloud kost tijd. Dat doe je niet tijdens een piekbelasting." Bedrijven kiezen er daarom doorgaans voor om hun data òf in de cloud òf in het eigen datacentrum aan te houden. Met Pure Storage Cloud Data Services dat het bedrijf nu samen met AWS heeft ontwikkeld, moet het mogelijk zijn ook een hybride cloudopslag te organiseren.

Volgens Bal neemt de behoefte aan real time, flexibele en locatie-onafhankelijke toegang tot data toe. Aanjager hiervoor is het toenemend gebruik van nieuwe technologie als machine learning en andere toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI).

Uniforme API's voor opslag

Kern van het aanbod is Cloud Block Store for AWS. Deze blockstorage maakt gebruik van dezelfde API's als de storage-eenheden van Pure die ondernemingen in hun eigen datacentrum in gebruik hebben. Ontwikkelaars kunnen daardoor de opslag op een uniforme manier benaderen ongeacht of de daarin bewaarde data in de cloud staan of on premise.

Cloudsnap for AWS - het tweede onderdeel van het aanbod - maakt het mogelijk de FlashArray snapshots makkelijk op te slaan in de AWS Simple Storage Service (AWS S3). Deze snapshots van de storage maken een snelle recovery mogelijk; zowel van data in de cloud als van data in een eigen datacentrum. De derde component - StorReduce - helpt met de deduplicatie van data zodat er kosteneffectieve back-up naar AWS S3 storage mogelijk is.

Ook voor Azure en GCP

Pure Storage Cloud Data Services for AWS is nu beschikbaar voor een beperkt aantal geselecteerde klanten. Zij voelen het aanbod aan de tand in een bètatest. Algemene beschikbaarheid volgt halverwege volgend jaar. Ondertussen wordt gewerkt aan een vergelijkbaar aanbod in combinatie met Microsoft Azure en Google Cloud Platform. Voor de introductie daarvan is echter nog geen tijdpad bekend, zegt Bal.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in