Development

Apps

Provincie Groningen ontwikkelt geur-app

29 februari 2016
Provincie Groningen ontwikkelt een app waarmee inwoners geuroverlast kunnen melden. Met de app wil de provincie toezicht op bedrijven en handhaving van milieuregels aanscherpen.

De app moet dit jaar in gebruik worden genomen, zo maakt de provincie bekend op de eigen website. Met een laagdrempelige meldingswijze van geuroverlast hoopt Groningen bij te dragen aan een schone en veilige provincie. Naast de geur-app gaat Groningen bovendien beter gebruik maken van elektronische neuzen (e-neuzen) in Delfzijl, die luchtkwaliteit op het industrieterrein Oosterhorn monitoren. Ook geluidsmonitoring bij bedrijven heeft Groningen hoog op de agenda staan.

Serie maatregelen voor scherpere handhaving

De provincie heeft een serie maatregelen genomen die moeten leiden tot een beter overzicht van gegevens, om zo scherpere handhaving en toezicht te bewerkstelligen. Om die reden is ook het meldingssysteem verbeterd, waarmee meer inzicht wordt verkregen in de ernst, spoed en frequentie van milieumeldingen en -klachten. Dit kan leiden tot meer boetes, bezwaarprocedures en strengere voorwaarden voor een vergunning.

Bron: Binnenlands Bestuur / Sjoerd Hartholt

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.