Management

Netwerken
India

Providers vertrekken uit India vanwege nieuwe registratieplicht

Eerste grote bedrijf dat rigoureuze stap neemt. 

skyline van Pune India © CCO/Pixabay Ananddhumal
3 juni 2022

Eerste grote bedrijf dat rigoureuze stap neemt. 

ExpressVPN heeft zijn servers uit India weggehaald na de introductie van nieuwe regels voor cybersecurity in dat land. Het is de eerste grote VPN-provider die overgaat tot deze stap.

ExpressVPN zei over het vertrek bij Indian Express dat het “weigert deel te nemen aan de pogingen van de Indiase regering om de internetvrijheid te beperken.”

VPN-providers zijn in India straks verplicht om gebruikersgegevens voor een periode van vijf jaar op te slaan. Namen, adressen, IP-adressen en ook gebruikspatronen moeten worden vastgelegd. De nieuwe regels werden eind april aangekondigd en brengen een hoop onrust bij bedrijven met zich mee.

Zorgen spelen al langer

Diverse grote netwerkbedrijven spraken eerder al tegenover Wired hun zorgen uit. Alle bedrijven kregen twee maanden de tijd om zich aan de regels te gaan houden en dus te beginnen met het verzamelen van de data. De Indiase regering wil met de regels ervoor zorgen dat het beter in staat is om potentiële cybercriminaliteit te onderzoeken

"Deze laatste stap van de Indiase regering om VPN-bedrijven te verplichten persoonlijke gegevens van gebruikers te overhandigen, is een zorgwekkende poging om inbreuk te maken op de digitale rechten van haar burgers", gaf ExpressVPN aan

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.