Beheer

Apps
ProtonCalendar van ProtonMail

ProtonMail krijgt versleutelde agendadienst

ProtonCalendar moet veiliger alternatief bieden voor Google-kalender. 

ProtonCalendar van ProtonMail © ProtonMail
2 januari 2020

ProtonCalendar moet veiliger alternatief bieden voor Google-kalender. 

De versleutelde e-maildienst ProtonMail heeft zijn portfolio uitgebreid met een volledig versleutelde agenda-app. De dienst maakt geplande afspraken alleen zichtbaar voor de mensen die daarbij aanwezig zijn. 

ProtonMail hoopt met zijn nieuwe ProtonCalendar een alternatief te bieden voor de diensten van Google en vergelijkbare bedrijven. "We vinden dat iedereen het recht heeft om een etentje met vrienden te plannen, zonder Google te vertellen wie daarbij aanwezig zijn", aldus het bedrijf in de aankondiging van de app.

ProtonCalendar gebruikt om die reden end-to-end-encryptie, waardoor alle informatie van geplande evenementen privé en veilig blijven. "De naam, beschrijving, locatie en deelnemers van een evenement worden op je apparaat versleuteld voordat de informatie onze servers bereikt." Daardoor is het voor derde partijen - waaronder ook ProtonMail - niet mogelijk om de informatie te bekijken.

Privé-agenda voor iedereen

Op dit moment is ProtonCalendar alleen als bètaversie beschikbaar voor betalende gebruikers van ProtonMail. Later dit jaar, als de app algemeen beschikbaar is gemaakt, komt er ook een variant voor gratis gebruikers. Ook verschijnen later dit jaar speciale ProtonCalendar-apps voor iOS en Android. 

In de toekomst moet de dienst bovendien meer functies krijgen. Op dit moment is het alleen mogelijk om evenementen aan te maken en te verwijderen, herinneringen in te stellen en evenementen dagelijks, wekelijks of maandelijks te herhalen.

Tijdens de bèta moeten er al nieuwe functies komen, zoals de mogelijkheid om een agenda met andere ProtonMail-gebruikers te delen. Daarnaast wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om ook mensen die geen ProtonMail gebruiken uit te nodigen voor een evenement. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.