Overslaan en naar de inhoud gaan

Porsche bouwt tijdelijk auto's met nepchips

Het tekort aan chips is inmiddels zo groot in de auto-industrie dat autofabrikant Porsche zijn nieuwe modellen voorziet van nepchips. Zo kunnen de auto’s toch worden afgeleverd. De dummychips worden later vervangen door echte, zodra die beschikbaar zijn.
Porsche Taycan
© Shutterstock
Shutterstock

Dat meldt Porsche-baas Oliver Blume in de Stuttgarter Zeitung. De nieuwe auto’s worden uitgerust met niet functionerende nepchips. Zodra de echte chips binnen zijn, worden de auto’s teruggeroepen voor een verdere installatie van de halfgeleiders.

De auto's zullen daardoor niet geheel functioneren maar dat gaat om niet-essentiële functionaliteit. De essentiële functies worden wel compleet uitgevoerd.

Porsche is onderdeel van Volkswagen. Het gehele bedrijf heeft veel last van het tekort aan chips, terwijl de vraag naar auto’s wel groot is. Door met nepchips te werken, kunnen in elk geval auto’s afgeleverd worden redeneert het bedrijf. Het gaat  om aantallen in “de lage vijf-cijferige getallen”, zegt Blume. Porsche staat wel vooraan in de rij bij Volkswagen als het om chips gaat, omdat de modellen zeer hoge marges hebben. Blume verwacht echter niet dat het tekort snel opgelost zal zijn. "We moeten dus creatief zijn."

De gehele auto-industrie heeft veel last van het chiptekort. Geschat wordt dat dit jaar wereldwijd zeker 5 miljoen auto’s daardoor niet gebouwd kunnen worden. Meer autofabrikanten zoeken creatieve manieren om toch auto’s te kunnen produceren. Zo schrapt Peugeot tijdelijk het digitale instrumentarium van de 308 en bouwt Ford incomplete auto’s die moeten wachten tot de benodigde chips verkrijgbaar zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in