Beheer

Netwerken

Politieke partijen laten ook online wel eens een steekje vallen

5 september 2012
Terwijl de partijleiders elkaar in tv-debatten vliegen afvangen, blijken de echt inhoudelijk geïnteresseerde kiezers op de websites van de politieke partijen niet altijd even vlot het partijprogramma in hun browser te kunnen laden.

Benieuwd naar de effecten van het toenemend verkeer heeft het IT-bedrijf Uptrends vanaf 14 juli de websites van de politieke partijen doorlopend op hun prestaties gemonitord. Uit de analyse blijkt dat websites van met name de kleinere partijen regelmatig onbereikbaar zijn.

De websites van de Partij van de Toekomst (PvdT) en de Piratenpartij spannen de kroon in onbereikbaarheid met downtimes van respectievelijk 47,6 en 23,2 uur. Van de grotere partijen presteren de websites van het CDA en PVV het belabberdst, beide met een onbereikbaarheid van 1,6 uur. De websites van de Partij voor de Dieren, D66 en de VVD waren in de onderzoeksperiode (bijna) altijd bereikbaar.

Wereldwijd netwerk van 96 controlestations

In de periode van 14 juli tot en met 4 september controleerde Uptrends via een wereldwijd netwerk van 96 controlestations elke 5 minuten de voorpagina’s van de websites van de politieke partijen. Als een site niet bereikbaar was, is dit steeds door een tweede controlestation nogmaals gecontroleerd. Periodes waarin bevestigde fouten voorkwamen, werden als downtime geregistreerd.

Uptrends is gespecialiseerd in website performance monitoring met als doel klanten in staat te stellen de bereikbaarheid en uptime van hun websites te verbeteren. Klanten in Nederland zijn onder meer Aegon, Shell, TomTom, Staatsloterij en TNT.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.