Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie wil agenten digitaal vaardiger maken

De politie wil agenten digitaal vaardiger maken en vraagt daarvoor 300 miljoen euro. Dat geld gaat het investeren in innovatie en in een digitaal vaardige plus digitaal bereikbare politie. Bijvoorbeeld om eigen systemen toekomstbestendig en veilig te maken, en om te zorgen voor digitale ondersteuning van het politiewerk wat er dan weer voor zorgt dat de politie efficiënter en effectiever kan zijn op straat.
agenten
© Politie.nl
Politie.nl

Dat schrijft de politie in een investeringsagenda waarin de politie, het OM, het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en de regioburgemeesters de speerpunten voor de komende jaren hebben bepaald. Uit onderzoek in opdracht van de korpsleiding blijkt dat het gemiddelde kennisniveau over de digitale aspecten van politiewerk verder omhoog moet.

Het nieuwe normaal

Daarnaast is het noodzakelijk dat de politie beter toegerust is op grote digitale dreigingen en digitalisering van de criminaliteit. Korpschef Henk van Essen: “In een snel digitaliserende wereld moet je meebewegen. Digitaal is inmiddels het nieuwe normaal. Ook heeft de coronacrisis een enorme ‘boost’ gegeven aan cybercriminaliteit. We hebben daarom extra geld en expertise nodig.”

In totaal vraagt de politie 600 miljoen euro extra. Naast het investeren in digitalisering is er geld nodig voor meer capaciteit, onder andere in de vorm van meer wijkagenten. Volgens de korpschef moet de politie bruggen blijven bouwen, zowel op straat als online. “De politie blijft in gesprek met iedereen. En wanneer er spanningen zijn, signaleert de politie die vroegtijdig.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in