Management

Juridische zaken
politie in actie

Politie sloeg wederom slag op darkweb

Grootste coffeeshop op darkweb offline gehaald na succesvol politieonderzoek.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Jos @ FPS-Groningen
10 mei 2019

Grootste coffeeshop op darkweb offline gehaald na succesvol politieonderzoek.

De politie en het OM hebben afgelopen november de grootste coffeeshop op het darkweb offline gehaald. De site, handelend onder de naam DutchMagic gaf klanten de mogelijkheid om softdrugs te kopen en gold jarenlang als één van de topverkopers op het darkweb.

De website was goed voor een miljoenenomzet op jaarbasis. De drugs werden volgens de politie besteld via darkweb, afgerekend in bitcoins en verzonden via reguliere post- en pakketbedrijven.

De politie maakte pas gisteren het oprollen van de site in november bekend, omdat het onderzoek nog niet was afgerond. Intussen is een 42-jarige man uit Hoensbroek aangehouden, en sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit. Bij het onderzoek is beslag gelegd op vuurwapens, voertuigen, panden en gegevensdragers. Ook werd er ruim een half miljoen euro aan contanten en goudstaven gevonden, deze zijn in beslag genomen.

Eerdere slagen

Het is niet de eerste slag van de politie en het OM in de strijd tegen illegale handel op het darkweb, waar op grote schaal wordt gehandeld in illegale goederen zoals drugs, wapens, kinderporno en gijzelingssoftware.

Vorige week werd WallStreetMarket nog offline gehaald, na samenwerking met overheidsinstanties in binnen- en buitenland. In 2017 werd Hansamarket na een grote infiltratieoperatie offline gehaald.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.