Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie sloeg wederom slag op darkweb

De politie en het OM hebben afgelopen november de grootste coffeeshop op het darkweb offline gehaald. De site, handelend onder de naam DutchMagic gaf klanten de mogelijkheid om softdrugs te kopen en gold jarenlang als één van de topverkopers op het darkweb.
politie
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

De website was goed voor een miljoenenomzet op jaarbasis. De drugs werden volgens de politie besteld via darkweb, afgerekend in bitcoins en verzonden via reguliere post- en pakketbedrijven.

De politie maakte pas gisteren het oprollen van de site in november bekend, omdat het onderzoek nog niet was afgerond. Intussen is een 42-jarige man uit Hoensbroek aangehouden, en sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit. Bij het onderzoek is beslag gelegd op vuurwapens, voertuigen, panden en gegevensdragers. Ook werd er ruim een half miljoen euro aan contanten en goudstaven gevonden, deze zijn in beslag genomen.

Eerdere slagen

Het is niet de eerste slag van de politie en het OM in de strijd tegen illegale handel op het darkweb, waar op grote schaal wordt gehandeld in illegale goederen zoals drugs, wapens, kinderporno en gijzelingssoftware.

Vorige week werd WallStreetMarket nog offline gehaald, na samenwerking met overheidsinstanties in binnen- en buitenland. In 2017 werd Hansamarket na een grote infiltratieoperatie offline gehaald.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in