hackers uit Moskou

Poetin ontkent cyberaanval op verkiezingen VS

Beschuldiging raakt kant noch wal

28 oktober 2016

Beschuldiging raakt kant noch wal

De Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen is een mythe. Amerikaanse politici doen daar hysterisch over om hun eigen falen tegenover hun kiezers te verbloemen. Dat heeft de Russische president Poetin donderdag gezegd.

De Amerikaanse regering heeft Rusland formeel beschuldigd van cyberaanvallen op organisaties van de Democratische Partij. Democratisch presidentskandidate Hillary Clinton heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump een 'marionet' van Poetin genoemd.

"Geloven mensen echt dat Rusland de keuze van het Amerikaanse volk kan beïnvloeden?" vroeg Poetin. "Is Amerika een bananenrepubliek of zo?"

Poetin zei dat hij bereid is om te gaan met om het even welke president het Amerikaanse volk aanwijst. Hij zei ook dat het met de huidige Amerikaanse regering moeilijk werken was, omdat die zich niet aan afspraken hield, onder andere over Syrië.

Volgens Poetin overdrijven bepaalde krachten in het Westen de dreiging van Rusland om hogere militaire uitgaven veilig te stellen en zichzelf belangrijker te maken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.