Overslaan en naar de inhoud gaan

Podcastserie over cybercharlatan Rian van Rijbroek zaterdag van start

DPG Media start dit weekend met de podcastserie 'In de ban van Rian' over Rian van Rijbroek. Zij is een zelfverklaard (cyber)deskundige die veel invloed uitoefent op de bekende Nederlandse ondernemer en multimiljonair Gerard Sanderink. Bij Sanderinks bedrijven, waaronder ICT-bedrijf Centric, werken totaal 16.000 medewerkers.
Van Rijbroek
© Uitgeverij Water
Uitgeverij Water

Door de invloed van Van Rijbroek rommelt het al jaren bij Sanderinks bedrijven. Meerdere directies zijn opgestapt of ontslagen, er lopen slepende rechtszaken en de Ondernemingsraad van Centric onderzoekt of het namens medewerkers aangifte kan doen tegen Sanderink vanwege fraude. Sanderinks bedrijven werken voor commerciële organisaties en voor veel overheidsinstellingen, waaronder gemeenten en De Nederlandsche Bank.

Angelique Kunst

Tubantia-journalist Angelique Kunst volgt de zaak rond Sanderink al jaren en bracht er begin dit jaar een boek over uit. Nu volgt een podcast die door haar gemaakt is. De podcast is te beluisteren bij Tubantia, AD, regionale AD-titels en bekende podcastplatformen als Spotify.

Kunst: "In de afgelopen jaren werd me steeds duidelijker hoe gevaarlijk 'onzichtbaar' Rian van Rijbroek te werk gaat. Ze is nu bezig om een aantal mooie en belangrijke Nederlandse bedrijven kapot te maken, en ik zie het als mijn journalistieke taak om haar te ontmaskeren. In deze podcastserie spreek ik mensen die kunnen duiden wie Rian van Rijbroek is en wat haar drijft. Dat levert een onthutsend beeld op."

Bronnen aan het woord

In de podcastserie spreekt Kunst met uiteenlopende bronnen om een beeld van Van Rijbroek te schetsen, waaronder Volkskrant-journalisten, een oud-klasgenoot en een psycholoog. Ook zijn in de podcast niet eerder gedeelde passages van opgenomen telefoongesprekken te horen. 

De podcastserie 'In de ban van Rian' heeft vijf afleveringen en start op 23 juli, waarna elke zaterdag een nieuwe aflevering online komt. Een trailer is hier te beluisteren.

Dit artikel verscheen eerder bij AdFormatie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in