Platform 3D NL bundelt videoplannen

1 juni 2010
Volgende week wordt tijdens het Media Park Jaarcongres in Hilversum het platform 3D NL opgericht. Dit is een initiatief van de stichting iMMovator. Het is bedoeld voor alle bedrijven en instellingen die bezig zijn met 3D-videoprojecten.

Nederland kent veel bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie, postproductie (nabewerking), uitzending, distributie en vertoning van 3D-producties. Dit zijn de kandidaten waar het nieuwe platform zich op richt. Ook de producenten van 3D-apparatuur en 3D-schermen alsmede hun verkoopkanalen horen tot de doelgroep.

De eerste tv-uitzendingen in 3 dimensies hebben inmiddels plaatsgevonden. Op het gebied van 3D-opnametechniek wordt inmiddels in Nederland de eerste expertise opgebouwd. Ook is 3D gespreksonderwerp in bestaande kennisnetwerken zoals het Ketenoverleg Digitale Televisie, de Dutch Guild of Multimedia Engineers en het netwerk van regisseurs. Om versnippering te voorkomen worden alle partijen uitgenodigd om bij 3D NL te komen.

Het platform krijgt een aantal hoofdtaken, waaronder de uitwisseling van informatie over techniek, standaarden, marktontwikkelingen alsmede ervaringen over gebruik van AV in film- en mediaproducties. De leden kunnen elkaar ontmoeten op bijeenkomsten en workshops gericht op de opbouw van 3D-expertise. In november van dit jaar worden al de zogeheten 3D Dagen georganiseerd. En niet in de laatste plaats is er de stimulering van Nederlandse 3D-producties.

Bedrijven en organisaties kunnen zich bij 3D NL aanmelden door een e-mail te sturen naar 3dnl@immovator.nl.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.