Beheer

Netwerken
paus

Paus noemt internet 'geschenk van God'

Internet kan helpen om mensen te verenigen, maar gebruik is nog niet optimaal.

© Vaticaan
24 januari 2014

Internet kan helpen om mensen te verenigen, maar gebruik is nog niet optimaal.

Paus Franciscus roemt het internet vanwege de mogelijkheid mensen bij elkaar te brengen en solidariteit te kweken. Maar de wereldbevolking maakt er nog niet optimaal gebruik van.

Met die laatste opmerking bedoelt hij dat de mensheid nog altijd sterk verdeeld is en er polarisatie optreedt. De uitspraak van paus Franciscus bevestigt nogmaals dat hij een ruimdenkende kerkvorst is, heel anders dan zijn voorgangers. Franciscus gebruikt veel Twitter en ziet dat het internet de wereld kleiner maakt. "Daardoor wordt het makkelijker voor ons allemaal om buren te zijn", zegt hij in een brief naar aanleiding van World Communications Day.

Media en communicatie spelen volgens de paus een heel belangrijke rol in het overbruggen van de exorbitante rijkdom van de welgestelden en de ernstige behoeften van de armen, net als in het voorkomen van uitsluiting en ideologische conflicten. Maar dan moeten mensen wel bereid zijn te luisteren en te leren van elkaar, geeft hij als boodschap mee.

Hij waarschuwt bovendien dat de snelheid van de huidige communicatiemiddelen wel tot gevolg heeft dat de tijd voor reflectie en een goede afweging gemakkelijk onder druk komt te staan.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.