Innovatie & Strategie

Artificial Intelligence
Smart carpet

Pas op: de vloerbedekking houdt u in de gaten

MIT maakt monitoring zonder camera.

© Shutterstock G-Stock Studio
22 juni 2021

MIT maakt monitoring zonder camera.

De vloerbedekking weet straks heel goed wat je doet in de kamer: liggen, zitten, rondlopen of opdrukken. Met een neuraal netwerk gevoed door duizenden sensoren zijn diverse bewegingen van mensen uit elkaar te houden.

Het slimme vloerkleed dat is bedacht door onderzoekers van het MIT in Boston, is in eerste instantie gericht op toepassing in de zorgmarkt. In plaats van zeer privacy-onvriendelijke camerasystemen zou een slim tapijt erg goed kunnen helpen bij valdetectie en andere monitoring van mensen met een hoogrisicoprofiel.

Het tapijt dat voor de experimenten is gemaakt, is 3,3 vierkante meter groot en bevat zo'n 9000 drukgevoelige sensoren. Die zetten hun vervorming om in elektrisch stroompjes die worden verzameld en realtime geanalyseerd. De onderzoekers hebben zo 1,8 miljoen gesynchroniseerde sensor- en videobeelden van 10 verschillende mensen bestudeerd.

Het is mogelijk de interactie met het tapijt realtime te volgen. Het zou ook een uitkomst kunnen zijn voor mensen die een work-out willen volgen zonder smartwatch of fitnessbandje.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.