Overslaan en naar de inhoud gaan

Palm zet zich te koop

Palm brengt volgens ingewijden waarschijnlijk vandaag al een verzoek uit voor biedingen op het bedrijf. Goldman Sachs en Qatalyst partners zouden de verkoop begeleiden.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Verschillende namen van bedrijven die interesse hebben voor Palm circuleren op het internet. Zo zou het Taiwanese HTC al verkennende gesprekken voeren. Verder worden Lenovo, Dell, Microsoft, Motorola, Nokia genoemd als potentieel geïnteresseerden.

Palm slaagt er met het nieuwe besturingssysteem WebOS en de nieuwe modellen Pre en Pixi niet in zijn aandeel op smartphonemarkt te verbeteren. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld heeft Palm's WebOS nog slechts een marktaandeel 5,4 procent. In het verkoopkanaal blijken zulke voorraden aan WebOS-gebaseerde apparatuur te bestaan dat Palm een maand geleden al aankondigde de verkopers te gaan helpen met het wegwerken daarvan.

Volgens ingewijden is de technologie waarop WebOS is gebaseerd niet het probleem. Palm heeft last van marketingblunders. Het voert een onduidelijke advertentiecampagne en koos de niet bepaald toonaangevende Amerikaanse telecomaanbieder Sprint voor de introductie.

Het is de vraag of Palms concurrenten bereid zijn veel te investeren in een relatief nieuw besturingssysteem dat zich nog moet bewijzen. Ondertussen daalt de beurskoers van het bedrijf naar recorddiepten. Palm zelf wil geen commentaar geven noch bevestigen dat de verkoop van het bedrijf aanstaande is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in