Palm zet zich te koop

12 april 2010
Palm Inc werkt met twee financieel adviesbureaus samen om een koper te vinden voor het verliesgevende bedrijf.

Palm brengt volgens ingewijden waarschijnlijk vandaag al een verzoek uit voor biedingen op het bedrijf. Goldman Sachs en Qatalyst partners zouden de verkoop begeleiden.

Verschillende namen van bedrijven die interesse hebben voor Palm circuleren op het internet. Zo zou het Taiwanese HTC al verkennende gesprekken voeren. Verder worden Lenovo, Dell, Microsoft, Motorola, Nokia genoemd als potentieel geïnteresseerden.  

Palm slaagt er met het nieuwe besturingssysteem WebOS en de nieuwe modellen Pre en Pixi niet in zijn aandeel op smartphonemarkt te verbeteren. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld heeft Palm's WebOS nog slechts een marktaandeel 5,4 procent. In het verkoopkanaal blijken zulke voorraden aan WebOS-gebaseerde apparatuur te bestaan dat Palm een maand geleden al aankondigde de verkopers te gaan helpen met het wegwerken daarvan.

Volgens ingewijden is de technologie waarop WebOS is gebaseerd niet het probleem. Palm heeft last van marketingblunders. Het voert een onduidelijke advertentiecampagne en koos de niet bepaald toonaangevende Amerikaanse telecomaanbieder Sprint voor de introductie.

Het is de vraag of Palms concurrenten bereid zijn veel te investeren in een relatief nieuw besturingssysteem dat zich nog moet bewijzen. Ondertussen daalt de beurskoers van het bedrijf naar recorddiepten. Palm zelf wil geen commentaar geven noch bevestigen dat de verkoop van het bedrijf aanstaande is.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.