Development

Personal Tech
galaxy note 7

Oververhitting Galaxy Note 7 nog raadsel

Onderzoekers tasten na 2 maanden nog in het duister

24 oktober 2016

Onderzoekers tasten na 2 maanden nog in het duister

Waarom vlogen sommige exemplaren van de Galaxy Note 7 plotseling in brand? De onderzoekers van Samsung weten het nog steeds niet. De onzekerheid zorgt er wel voor dat de introductie van een Galaxy Note 8 of een Galaxy S8 wordt uitgesteld.

Dit meldt de Wall Street Journal, na enkele gesprekken met betrokkenen. Samsung zelf is niet erg scheutig met informatie, een woordvoerster wil wel kwijt dat er nog steeds naarstig wordt gezocht naar de oorzaak van de problemen.

Aanvankelijk werd gedacht, dat er een productiefoutje in de lithium-ion accu's zou zitten, waardoor er interne lekstromen konden ontstaan. Die stromen zouden het binnenwerk van de accu verder aantasten waardoor zelfontbranding dan wel ontploffing kon ontstaan. "Die conclusie was wat te kort door de bocht", geeft de woordvoerster toe.

Samsung steekt veel energie in het onderzoek, maar zo mogelijk nog meer in het terughalen van alle Galaxy Notes 7 die zijn verkocht. "Die devices kunnen nog steeds te heet worden en zolang we niet weten hoe het komt moeten ze terug naar de fabriek", aldus het officiële standpunt.

Vertraging

De accu's zouden ook worden gebruikt in toekomstige generaties smartphones van Samsung, te beginnen met de Galaxy S8. De introductie van die opvolger van de huidige S7 en S7 Edge zal worden vertraagd. Er is minstens sprake van een vertraging met 2 weken.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.