Beheer

Netwerken

Overheid VS hijgt Google in de nek

15 november 2013
De Amerikaanse regering begint steeds meer belangstelling te krijgen voor Google. Dit blijkt volgens de internetreus uit het sterk gestegen aantal verzoeken om informatie over gebruikers.

In de afgelopen 3 jaar is dat aantal verzoeken meer dan verdubbeld. "En dat zijn dan alleen nog maar de verzoeken om informatie die openbaar zijn. Daarnaast zijn er ook 'verzoeken' in het kader van de Foreign Intelligence Surveillance Act, en daar mogen we helemaal niets over zeggen", aldus Google in een blogposting van gisteren.

Erg veel belangstelling

De Amerikaanse overheid is niet de enige partij die bij Google komt vragen wat de gebruikers uitspoken. In sommige gevallen gaan de verzoeken alleen over metadata, maar veel vaker wordt concreet om gebruikersgegevens gevraagd. De aantallen verzoeken zijn in een tabel gezet:

Met de publicatie hiervan heeft Google wat de VS betreft de grens wel bereikt. "We willen wel meer informatie geven omdat we menen dat het publiek daar recht op heeft, maar we mogen het niet. Als we het toch doen worden we via de wet aangepakt, zo is ons al te verstaan gegeven", aldus Google.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.