Innovatie & Strategie

Klantinteractie
Oudere handen op laptop

Ouderen winkelen steeds meer online

© CC0 Pixabay,  Stevepb
22 december 2015
Steeds meer ouderen shoppen tegenwoordig weleens via het internet, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Inmiddels doet ruim de helft van de 65- tot 75-jarigen dit af en toe. Vorig jaar was dit nog zo'n 40 procent.

Van de 75-plussers plaatst nu een op de vijf weleens een bestelling bij een webwinkel, ruwweg het dubbele van een jaar geleden.

Het aantal mensen dat weleens wat online koopt, zit al jaren in de lift. Dit jaar heeft 77 procent van de personen van 12 jaar of ouder ten minste een keer iets via het internet gekocht. Dat komt neer op 11,1 miljoen mensen. In 2012 waren dat er nog ongeveer 10 miljoen.

Middelbare e-shoppers het meest actief

Bekeken naar leeftijd zijn 25- tot 45-jarigen het meest actief met onlineshoppen, constateert het CBS. Onder de e-shoppers zijn ongeveer evenveel mannen als vrouwen. Mannen zijn volgens de enquête van het statistiekbureau wel wat actiever. Ze bestellen wat vaker iets dan vrouwen. Ook bestellen mannen door de bank genomen vaker duurdere producten of diensten, zoals elektronica, software, hardware of financiële producten.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.