Innovatie & Strategie

Klantinteractie
Kingsday VR 2020

Organisatie Virtual Reality-evenement Koningsdag voorziet record

VR-Live-evenement moet 30.000 mensen trekken.

© Vroom
17 april 2020

VR-Live-evenement moet 30.000 mensen trekken.

Op 27 april vindt op de Dam in Amsterdam het Kingsday VR Festival georganiseerd. Het evenement bevat onder meer muziekoptredens en een lichtshow. De organisatie rekent op 30.000 bezoekers. Dat is een uitdaging. Het maximum aantal simultane bezoekers van een VR-omgeving staat nu op 285.

Het project wordt daarom beschouwd als pilot. De kans dat er iets fout gaat is aanwezig, zegt initiatiefnemer Schelte Meinsma van VR-ontwikkelaar Vrroom tegen ANP.  Voor een bezoek aan het festival is een goede VR-bril nodig, maar voor bezoekers zonder deze techniek is er ook een livestream beschikbaar. De organisatie wil geen winst op het VR-evenement maken en doneert de opbrengsten aan de Voedselbank.

Meinsma: "Toen ik langs de zoveelste poster reed van een Koningsdagevenement dat niet meer kon doorgaan, dacht ik: kunnen we niet een festival organiseren in VR?". Het evenement duurt van 20.00 tot 23.00 uur en er zijn verschillende kaarten voor te koop, vanaf 7,50 euro. 

Het muziekprogramma bevat optredens van Kwambo, Vangrail, dj Jochem Hamerling en een mysteryguest. Bezoekers kunnen bij de bar virtueel bier bestellen, maar kunnen ook de koning virtueel de hand schudden en hem feliciteren met zijn verjaardag.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.