Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Oracle

Oracle wil RPA-aanbieders buitensluiten

Oracle bouwt in sneltempo eigen tools voor taakautomatisering.

© Oracle
30 september 2020

Oracle bouwt in sneltempo eigen tools voor taakautomatisering.

Oracle zet in op een koers om startersbedrijven die de Oracle-software willen verrijken met handige automatiseringshulpjes, de pas af te snijden. Oracle noemt de nieuwe eigenschappen geen RPA maar Intelligent Process Automation.

"We verdubbelen onze investeringen hierin. We denken echt dat we echt het aanbod dat er nu in de markt is kunnen overtreffen", zegt Juergen Lindner, een senior VP van Oracle. tegen The Register.

Lindner geeft als argument daarvoor dat het systeem zelf leert door de inzet van machine learning op acties die de gebruiker neemt om zelf suggesties te doen welke taken kunnen worden geautomatiseerd.

Meer machine learning in de
kern-applicaties

Verder heeft Oracle ook aangekondigd veel meer machine learning in te gaan zetten in Oracle Fusion Cloud ERP voor 'predictive planning'. Het is daarbij de bedoeling dat de nieuwe lerende eigenschappen een geïntegreerd onderdeel vormen van de applicatie in plaats van een aanhangsel.

De nieuwe eigenschappen kunnen worden ingezet voor patroonherkenning, inzichten gebaseerd op contextuele afhankelijkheden en aanbevelingen. Gebruikers moeten eigenlijk niet eens doorhebben dat ze machine learning gebruiken, in plaats van zoals nu de gegevens in een datawarehouse onder te brengen om er algoritmen op los te laten en er daarna rapportages van te maken.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.