Overslaan en naar de inhoud gaan

Oracle pakt door met blockchain applications cloud

Oracle vult zijn blockchain-strategie - een van de speerpunten voor het bedrijf - verder in met het aanbod van blockchain-toepassingen waar klanten zonder veel moeite mee aan de slag kunnen.
Larry Ellison
© Oracle
Oracle

Vorig jaar zette Oracle de blockchain-strategie in met de aankondig van Blockchain Cloud Service. Deze week, tijdens de grote gebruikersconferentie Oracle World, geeft het bedrijf klanten gereedschap in handen waarmee ze de technologie daadwerkelijk kunnen inzetten.

Blockchain heeft veel aspecten van een hype, waarbij vrijwel ieder bedrijf zegt bezig te zijn met uit te vinden hoe de technologie kan worden ingezet, zijn er nog erg weinig concrete voorbeelden in de praktijk. Capgemini constateerde onlangs uit onderzoek dat slechts 3 procent van de grote organisaties die deelnamen aan het onderzoek daadwerkelijk blockchain-projecten van enig formaat uitvoeren.

Naar dagelijkse praktijk

Volgens Oracle maakt blockchain een nieuwe betrouwbare manier van zakelijke transacties mogelijk. Door kant-en-klare toepassingen aan te bieden, wil Oracle het klanten makkelijker maken de stap te zetten naar gebruik in de dagelijkse praktijk.

De eerste toepassingen die Oracle in zijn Blockchain Applications Cloud aanbiedt zijn onder meer:

  • Intelligente track & trace: Klanten kunnen hiermee hun toeleveringsketen inrichten waarbij alle stappen van procurement tot transport van een digitaal spoor worden voorzien. Zo kan de oorzaak van problemen bijvoorbeeld bij terugroepacties, bij fraude of onregelmatigheden met betrekking tot wet- en regelgeving makkelijker worden opgespoord.
  • Intelligent cold chain: Deze toepassing van blockchain is gericht op het volgen van bederfgevoelige producten zoals groenten, dranken en farmacuetische producten.
  • Garantie en tracking van gebruik: Met het geautomatiseerd vastleggen van het gebruik van apparatuur met een hoge waarde, kunnen geschillen met betrekking tot garantie, aansprakelijkheid en verzekeringen makkelijker worden opgelost.

Volgens Oracle zijn deze voorbeelden slechts de eerste uit een reeks toepassingen die nog in voorbereiding zijn. Blockchain kan vooral in dit soort logistieke en financiële processen een toegevoegde waarde hebben. Concurrenten zoals IBM en SAP investeren dan ook volop in de ontwikkeling van de technologie.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in