Loopbaan

Carriere
Sergey Brin en Larry Page

Oprichters Google doen stap terug bij Alphabet

Tweetal neemt afstand van de dagelijkse bemoeienis met Google-moeder Alphabet.

Sergey Brin (l) en Larry Page (2008) © CC BY 2.0 - Wikicommons Joi Ito
4 december 2019

Tweetal neemt afstand van de dagelijkse bemoeienis met Google-moeder Alphabet.

De oprichters van Google Sergey Brin en Larry Page doen een stap terug bij moederbedrijf Alphabet, dat zij ook hebben opgericht. Page is de uitvoerend directeur van Alphabet Inc. en Brin de voorzitter. Sundar Pichai, de directeur van Google, wordt ook directeur bij Alphabet.

Page en Brin schrijven in een blog: "Wij vinden het niet nodig dat er nog twee verschillende directeurs zijn voor Google en Alphabet", aldus de oprichters van Google.

In hun blog maken ze - net als in voorgaande 'founders' letters' - een vergelijking tussen hun bedrijven en een opgroeiend kind. Google zou nu 21 zijn en klaar zijn om het nest te verlaten. Beide oprichters vinden het nu tijd worden een rol aan te nemen als 'trotse ouders', die advies geven en liefde ,maar geen dagelijks 'gezeur'.

Brin en Page blijven actief als bestuurslid en ze zijn grootaandeelhouder. "We hebben alle vertrouwen in Sundar. We zijn van plan regelmatig met hem te blijven praten."

Het tweetal richtte Google in 1998 op en heeft sindsdien in verschillende rollen leiding gegeven aan het bedrijf. Pichai is sinds 2015 de directeur van Google.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.