Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw crashen veel populaire apps, Facebook-SDK lijkt boosdoener

Diverse populaire apps op iOS hadden vandaag problemen met opstarten. De apps crashten onmiddellijk als ze opgestart worden door de gebruiker. Het probleem leek zich voor te doen door een fout bij Facebook. Het sociale medium zegt het probleem te onderzoeken. Inmiddels melden diverse apps dat de problemen verholpen zijn.
facebook

Onder meer TikTok, Spotify, Pinterest en Tinder hadden wereldwijd problemen met hun iOS-apps, blijkt uit meldingen op Twitter en op allestoringen.nl. Volgens The Verge konden de apps wel opgestart worden als het apparaat niet verbonden is het internet. Daardoor is het bijvoorbeeld nog wel mogelijk om offline naar muziek op Spotify te luisteren. Maar dat was niet voor alle apps een optie: sommige zijn nutteloos zonder internet.

Hoewel de oorzaak van de problemen nog niet bevestigd is, lijkt het erop dat de software development kit (SDK) van Facebook de crashes veroorzaakte. De SDK wordt door diverse apps gebruikt om het inloggen van gebruikers af te handelen. Gebruikers hoeven daarvoor niet per se in te loggen met een Facebook-account.

Facebook zegt op zijn website dat het op de hoogte is van fouten in de iOS SDK, waardoor sommige apps crashen. Het probleem wordt onderzocht, aldus het bedrijf. Met de Android-versie van de SDK zijn voor zover bekend geen problemen. 

Tweede keer

Het is niet voor het eerst dat de SDK van Facebook voor problemen zorgt bij apps. In mei kwam een vrijwel identiek probleem voor. Ook toen zorgde een fout in de SDK ervoor dat tientallen populaire apps - waaronder Spotify, TikTok, Tinder en Google - crashten of haperden. Net als nu ging het toen alleen om de iOS-versies van de apps. De storing in mei werd binnen een dag verholpen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in