Steve Ballmer

Open source niet langer 'kanker' voor Microsoft

Microsofts Steve Ballmer vergeleek Linux en de hele open source beweging ooit met kanker maar werpt zich nu zelf serieus op de ontwikkeling ervan.

Microsoft-CEO Steve Ballmer © Microsoft
17 april 2012

Microsofts Steve Ballmer vergeleek Linux en de hele open source beweging ooit met kanker maar werpt zich nu zelf serieus op de ontwikkeling ervan.

Microsoft richtte er zelfs eind vorige week een nieuwe dochteronderneming voor op, Microsoft Open Technologies. Het bedrijf heeft als opdracht open source projecten op te starten en er voor te zorgen dat de huidige producten van Microsoft compatibel zijn met open source producten. 

Volgens Jean Paoli die de nieuwe eenheid leidt is de oprichting van het bedrijf een bevestiging van het jarenlang streven Microsoft naar interoperabiliteit, openheid en samenwerking met de de open source gemeenschappen. Microsoft heeft de afgelopen jaren al veel code bijgedragen aan opensourceprojecten als Hadoop en Linux.

HTML5 belangrijk element van Windows 8

Microsoft kan niet meer om open source heen, nu de belangrijkste webtechnologie gebaseerd  op een kern van opensourcesoftware. HTML5 vormt een belangrijk onderdeel van Windows 8 en Microsoft heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de nieuwe webtaal. Ook heeft Microsoft zelf al een aantal webgereedschappen in het opensourcedomein geïntroduceerd zoals ASP.NET.

Critici blijven echter sceptisch over de intenties van Microsoft omdat het bedrijf het leeuwendeel van zijn omzet verdient met gesloten, bedrijfseigen software. "Er is een groot verschil tussen bijdragen aan open source en een opensourcebedrijf zijn", regeerde Paul Cormier, president van producten en technologie van Red Hat in The Wall Street Journal.  

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.