Management

Governance
Jonathan Bryce

Open Infrastructure Foundation neemt stokje over van OpenStack Foundation

Nieuwe organisatie overziet meer dan OpenStack-project.

Jonathan Bryce © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Aaron Hockley
20 oktober 2020

Nieuwe organisatie overziet meer dan OpenStack-project.

De OpenStack Foundation heeft zichzelf getransformeerd in de Open Infrastructure Foundation. De reden is dat de organisatie last had van de beperking die de oude naam oplegde.

De organisatie hield zich al langere tijd bezig met veel meer dan alleen de ontwikkeling van het opensource-platform OpenStack. En de organisatie wil verder op die ingeslagen weg. Dus ook nieuwe open source communities opzetten op het gebied van machine learning of kunstmatige intelligentie in bredere zin, Continuous Integration, Continuous Delivery (CI/CD), container-infrastructuur, edge computing, 5G en publieke en private clouds.

Bij al deze activiteiten hoort een naam die meer omvat dan alleen OpenStack. De nieuwe Open Infrastructure Foundation (OIF) heeft 60 oprichters waaronder de platinum leden Ant Group, AT&T, Ericsson, FiberHome, Huawei, Red Hat, Wind River en Tencent. Verder omvat de OIF zo'n 100.000 community members in 187 landen.

De belangrijkste projecten onder de hoede van OIF zijn  AirshipKata ContainersOpenInfra LabsOpenStackStarlingX, en Zuul. Onlangs werd ook het Magma 5G-project toegevoegd dat is ontstaan onder de vleugels van Facebook and Freedom Fi.

OpenStack is in een kleine 10 jaar uitgegroeid tot een belangrijke component van de infrastructuur van de grootste telecom- en netwerkaanbieders. RedHat bijvoorbeeld biedt veel van deze dienstverleners een managed-service-aanbod op basis van de OpenStack-code. De oorsprong van het OpenStack project ligt bij de NASA en Rackspace Hosting. In 2012 werd het project ondergebracht bij de nieuw opgerichte OpenStack Foundation.

Jonathan Bryce blijft net als bij de OpenStack Foundation de executive director en Mark Collier de COO.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.