Overslaan en naar de inhoud gaan

Opdringen Windows 10 werkt: marktaandeel groeit

Dat blijkt uit cijfers van StatCounter, dat het gebruik van besturingssystemen meet aan de hand van het aantal page views op websites van zijn klanten. Daaruit blijkt dat vorige week het marktaandeel van Windows 10 binnen vijf dagen met een procentpunt is toegenomen.
Windows 10 logo

Ook uit cijfers van de Amerikaanse overheidsdienst Digital Analytics Progam (DAP) blijkt een sterke toename van het gebruik van Windows 10. DAP meet dat aan de hand van de bezoeken aan duizenden websites van de Amerikaanse overheid. Ook hierbij blijkt dat sprake is van een sterke groei vanaf 10 maart.

Microsoft hanteert een agressieve upgrade-strategie voor Windows 10. Het bedrijf wil dat deze versie van zijn besturingssysteem medio 2018 op een miljard apparaten draait. Tot juli dit jaar is een upgrade voor gebruikers van Windows 7 en 8.1 gratis. Zes weken geleden is Microsoft gestart met automatische updates waar gebruikers geen toestemming voor hoeven te geven, zo hebben velen inmiddels ervaren. Microsoft had wel toegezegd dat gebruikers het kunnen weigeren maar in de praktijk is dat erg moeilijk, zeker voor veel consumenten. Waarom dit nu niet het geval is, meldt het bedrijf niet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in