Management

Zakelijke software

Ook stekker uit Office 2003

12 februari 2014
Op 8 april aanstaande stopt Microsoft ook met de ondersteuning van Office 2003. Van updates zal dan geen sprake meer zijn.

In de enorme campagnes rond het stopzetten van de ondersteuning van Windows XP gaat de mededeling dat dat ook geldt voor Office 2003 wat verloren. Hier staat echter duidelijk aangegeven dat Microsoft ook vanaf die datum de ondersteuning stopt van Office 2003. Dat betekent ook dat voor Exchange (Server) 2003 geen support meer zal worden geboden.

Het stopzetten van de ondersteuning betekent dat gebruikers een groot beveiligingsrisico lopen als ze deze software blijven gebruiken, ongeacht de versie van het besturingssysteem waarop ze Office 2003 laten draaien. Microsoft heeft Office 2003 door de jaren heen zeer actief voorzien van security patches. alleen al in 2013 gaf het bedrijf 10 beveiligingsbulletins uit voor deze versie. Dit jaar is er één uitgebracht.

Extra gevaarlijk

Wie toch nog met XP werkt met daar bovenop Office 2003 loopt een extra beveiligingsrisico omdat de lekken in al deze software niet meer worden gedicht, wat het hackers erg makkelijk maakt systemen die hiermee werken aan te vallen. Overstappen op nieuwere versies van Office die nog wel ondersteund worden en geschikt zijn voor XP, is ook niet mogelijk volgens de officiële kanalen, omdat Microsoft Office 2007 en 2010 niet meer verkoopt.

Aangeraden wordt in elk geval macro's default uit te zetten. Ook zijn er alternatieven als OpenOffice en LibreOffice.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.