Beheer

Windows
Windows-toets

Ook kerstvakantie voor Windows Update

Geen optionele update deze maand voor Windows.

© Salt Security
23 december 2022

Geen optionele update deze maand voor Windows.

Microsoft last een pauze in voor non-security updates voor Windows. Het besturingssysteem krijgt in december geen optionele update, die dan functionele verbeteringen kan brengen. Wel is de maandelijkse security-update gewoon volgens planning uitgekomen.

Pc-gebruikers en IT-beheerders krijgen daarmee relatief wat rust in de kerst- en oudjaarsperiode. Het uitstel voor deze maand betreft namelijk ook previews van opkomende updates die Microsoft op korte termijn gaat brengen. Die previews dienen dan om de impact van zulke aanpassingen aan Windows alvast uit te proberen en te testen in IT-omgevingen.

Het overslaan van optionele updates in december is door Microsoft bevestigd aan technieuwssite Bleeping Computer. Het betreft niet alleen het huidige Windows 11, maar ook voorgangers 10 en 8 plus ondersteunde versies van Windows' Server-uitvoeringen.

Patch Tuesday

Microsoft gaat na de feestdagen van kerst en oudjaar/nieuwjaarsdag in westerse landen weer over op zijn normale planning voor updates. Dit betekent dan wel dat de eerste updates van januari, op Patch Tuesday, dan geen belangrijke bugfixes zullen bevatten. Op die traditionele tweede dinsdag van de maand brengt Microsoft namelijk naast securityfixes ook de reguliere fixes van eerder uitgebrachte optionele updates.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.