Loopbaan

Software-ontwikkeling
onderwijs

Ook Duitsland worstelt met gebrek aan IT-skills

Kinderen moeten leren digitaal te denken

© Pixabay
12 juli 2017

Kinderen moeten leren digitaal te denken

Het gebrek aan geschoolde IT' ers speelt ook Duitsland parten. Overheid, vakbonden, onderwijsinstellingen en bedrijven zoeken gezamenlijk naar oplossingen.

Het Duitse onderwijs heeft de ontwikkelingen op het terrein van IT volledig gemist, aldus Bernd Leukert, hoogste baas van SAP tijdens de presentatie van SAP Leonardo Live. Mede daardoor is er ook in Duitsland een groot tekort aan geschoolde IT’ ers.

Leukert noemt het echter bemoedigend dat zowel overheid, vakbonden, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen dit probleem nu op het netvlies hebben. Tijdens de jaarlijkse IT-Summit in Duitsland, hebben genoemde partijen besloten om dit probleem gezamenlijk aan te pakken. Een eerste aanzet daartoe was het veranderen van de naam IT-summit in ‘Digital-summet’. Meer concreet is het opstellen van een plan om al op de basischolen meer aandacht aan de digitale wereld te besteden. “We moeten onze kinderen al op jonge leeftijd leren om digitaal te denken”, aldus Leukert. Hij doelt daarmee niet op het aanleren van bijvoorbeeld programmeren, maar op kennis van de digitale wereld en de mogelijkheden die dat biedt.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.