Beheer

Security
Update

Onderzoek: Enterprises installeren patches voor besturingssystemen iets sneller

Installeren patches duurt nog steeds ruim twee maanden. 

27 mei 2021

Installeren patches duurt nog steeds ruim twee maanden. 

Enterprises installeerden patches voor besturingssystemen in de afgelopen twaalf maanden iets sneller dan een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek van Absolute Software op basis van data van 5 miljoen apparaten in Noord-Amerika en Europa die de software van het bedrijf draaien. Toch duurt het nog ruim twee maanden voordat de patches geïnstalleerd zijn.

Patches voor enterprise endpoints worden volgens het onderzoek van Absolute Software gemiddeld na 80 dagen geïnstalleerd. Een jaar eerder duurde dit gemiddeld nog 95 dagen. "Hoewel een vertraging van ruim twee maanden zeker een reden tot zorg is, is het goed om te zien dat organisaties hun fundamentele beveiligingshygiëne hebben verbeterd, zelfs nu werknemers buiten het kantoor en het zakelijke netwerk werken", zegt Steven Spadaccini, vice president van global sales engineering bij Absolute Software, tegenover Dark Reading

Organisaties binnen de retail-sector doen nog altijd het langste over het installeren van patches, namelijk 101 dagen. Bedrijven binnen de financiële dienstverlening installeren patches gemiddeld juist veel sneller, namelijk na 69 dagen. 

Absolute Software ontdekte echter ook dat veel Windows 10-apparaten nog een verouderde versie van het besturingssysteem draaien. Maar liefst 40% van de geanalyseerde apparaten draaien nog op versie 1909, dat volgens het bedrijf ruim 1.000 bekende kwetsbaarheden bevat. De meest recente versie van Windows 10 is 21H1, die vorige week verscheen. 

Veel gevoelige data aanwezig

Het goed beschermen van de apparaten is erg belangrijk, gezien er veel gevoelige data op staat. Maar liefst 73% van de geanalyseerde apparaten bevat gevoelige data, zoals persoonlijk identificeerbare informatie of zelfs gezondheidsgegevens. Maar bijna een kwart van die apparaten heeft zwakke of niet-effectieve encryptie, stelt Spadaccini. 

Bovendien blijken de kritieke beveiligingsmaatregelen - zoals encryptie, antivirus of VPN - bij één op de vier apparaten niet goed te werken. Als deze problemen niet worden aangepakt, kan een apparaat mogelijk gehackt worden. 

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.